Τιμές Αγρού 8/7/24

                       Βαμβάκι (Προπώληση) 15% υγρασία: 0.505 Ευρώ / κιλό                      

              

—————————————————————————————————————–

 Σκληρό σιτάρι:             0.24 Ευρώ / κιλό

Μαλακό σιτάρι:         0.17  Ευρώ / κιλό

  Κριθάρι:                     0.16 Ευρώ / κιλό

Σχετικά με την εταιρεία

Γ&Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε

Η «Γ&Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε.» είναι μια έντονα εξαγωγική εταιρία με κύρια δραστηριότητα τη βιομηχανική επεξεργασία (εκκοκκιστήριο) και εμπορία βάμβακος καθώς και την εμπορία και παραγωγή υποπροϊόντων αυτού. Επιπλέον, από το 2012, ασχολείται με την εμπορία δημητριακών όπως το σκληρό σιτάρι, το μαλακό σιτάρι και το κριθάρι, με συνεχώς διευρυνόμενο πεδίο δραστηριότητας στον κλάδο. Είναι μια έντονα εξαγωγική εταιρία (εξάγει πλέον του 90% των προϊόντων της), με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, και ανοδικά οικονομικά αποτελέσματα. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διετέλεσε μέχρι το Νοέμβριο του 2019 ο Νικόλαος Ουσουλτζόγλου. Έκτοτε, τη θέση του Προέδρου ανέλαβε ο πρωτότοκος γιος του, Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου και τη θέση του Αντιπροέδρου ο δευτερότοκος γιος, Γεώργιος Ουσουλτζόγλου. Αμφότεροι είναι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Εκτελεστικοί Διευθυντές της εταιρείας, όντας η τρίτη γενιά της οικογένειας που αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης. Αφενός λόγω της μακρόχρονης παράδοσης στον κλάδο του βάμβακος και αφετέρου εξαιτίας των πολλών επενδύσεων στην πολυετή ιστορία της, προκύπτει η εμπειρία, η εμπιστοσύνη και ο δυναμισμός που χαρακτηρίζουν την εταιρία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή ενημέρωση: gpcotton@otenet.gr

Ιστορικό Επιχείρησης

Η εταιρία «Γ & Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1996. Η οικογένεια Ουσουλτζόγλου έχει μακρόχρονη παράδοση στον τομέα του βάμβακος, με πάνω από 120 χρόνια εμπειρίας και το πρώτο εκκοκκιστήριο στην περιοχή Άδανα της Τουρκίας. Ο Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου ο πρεσβύτερος, ο οποίος απεβίωσε το 1984, ξεκίνησε στη Βέροια το 1934 τα πρώτα Εκκοκκιστήρια Βάμβακος. Το 1978 ήταν η πρώτη χρονιά που ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας ο Νικόλαος Ουσουλτζόγλου, γιος του Πρόδρομου, και η εταιρία εξήγαγε το 60-70% των προϊόντων της σε πρώην χώρες του Ανατολικού μπλοκ όπως η Ρουμανία, η Γιουγκοσλαβία, η Τσεχοσλοβακία και η Ρωσία και το 30-40% που απέμενε απευθυνόταν στην εσωτερική αγορά. Την δεκαετία του 1980 υπό την Προεδρία του Νικόλαου Ουσουλτζόγλου η εταιρία αναπτύσσεται ταχύτατα και οι ανάγκες για εξαγωγές καλύπτονται μέσω επενδύσεων σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό κα αποθηκευτικούς χώρους, ενοικιάζοντας άλλες εκκοκκιστικές μονάδες και αγοράζοντας αποθέματα ελληνικού σύσπορου βάμβακος από άλλα εκκοκκιστήρια. Το 1990 η εταιρία πλέον εξάγει πάνω από 20.000 τόνους εκκοκκισμένου βάμβακος σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Βαλκανίων και της Άπω Ανατολής. Το 1996, ο Νικόλαος Ουσουλτζόγλου επενδύει σε ένα νέο εκκοκκιστήριο στην περιοχή της Κυψέλης του νομού Ημαθίας, όπου μέχρι και σήμερα αποτελεί την έδρα της εταιρίας.Η δυνατότητα επεξεργασίας του εκκοκκιστηρίου αυξάνεται σε 500 τόνους σύσπορου βάμβακος ημερησίως και παραγωγή 250 τόνων βαμβακόπορου και 180 τόνων εκκοκκισμένου βάμβακος.Το 2012 η εταιρία πλέον εξάγει πάνω από το 90% των προϊόντων της. Ο Πρόδρομος Ουσουλτζόγλου ο νεότερος και ο Γιώργος Ουσουλτζόγλου, είναι πλέον ενεργά μέλη της εταιρίας κατέχοντας και οι δύο τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή. Ως αποτέλεσμα των συνεχόμενων προσπαθειών τής οικογένειας, η εταιρία διευρύνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες σε νέες αγορές και προσθέτει νέα προϊόντα στο πεδίο των εμπορικών συναλλαγών της (Σκληρό σιτάρι, Μαλακό σιτάρι και Κριθάρι). Από την έναρξη της εταιρίας μέχρι και σήμερα, οι αξίες της παραμένουν ακέραιες και αδιαμφισβήτητες:

1) Ακεραιότητα: Οι κανόνες της Επιχειρηματικής Ηθικής αποτελούν τον βασικό κινητήριο μοχλό κάθε δραστηριότητας στα 120 χρόνια ιστορίας της εταιρίας και παραμένουν αναλλοίωτες για τις τρεις γενιές επιχειρηματιών που βρέθηκαν στα ηνία της.

2) Αξία στον Πελάτη: Η παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και η επίτευξη και διατήρηση βέλτιστων επιχειρηματικών αλλά και προσωπικών σχέσεων με τους πελάτες αποτελεί βασική συνιστώσα μιας επιτυχούς συνεργασίας.

3) Προστασία του Περιβάλλοντος: Η εταιρία, από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα, εφαρμόζει Πιστοποιημένα Πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος στην παραγωγική διαδικασία. Τα τελευταία χρόνια εφαρμόζει το Σύστημα Agro 2.2 για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Καλλιεργειών διασφαλίζοντας έτσι την Προστασία του Περιβάλλοντος και την ανίχνευση τυχόν προβλημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της Παραγωγικής Διαδικασίας.

4) Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη: Το ασφαλές εργασιακό περιβάλλον καθώς και η τήρηση των Κανονισμών καθώς επίσης ο σεβασμός και η προσφορά βοήθειας στην τοπική κοινωνία, αποτελούν βασικές αρχές για ένα μοντέλο επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας.

Προιόντα

ΣΥΣΠΟΡΟ ΒΑΜΒΑΚΙ: Το βαμβάκι, ο «λευκός χρυσός» της ελληνικής γης, αποτελεί διαχρονική αξία και επιλογή καλλιέργειας για τους Έλληνες παραγωγούς. Σύσπορο ονομάζεται το βαμβάκι κατά τη φάση συλλογής του από το χωράφι. Η εταιρεία «Γ & Π ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ Α.Ε», αγοράζει σύσπορο βαμβάκι από Έλληνες παραγωγούς, το αποθηκεύουν σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους κι έπειτα προχωρούν στηνεπεξεργασία αυτού.

ΒΑΜΒΑΚΟΣΠΟΡΟΣ: Μετά την παράδοση του σύσπορου βάμβακος στο εκκοκκιστήριο, ακολουθεί η διαδικασία της εκκόκκισης, δηλαδή ο διαχωρισμός του σύσπορου βάμβακος σε βαμβακόσπορο και εκκοκκισμένο βαμβάκι. Ο βαμβακόσπορος αποτελεί ιδιαίτερα ποιοτική ζωοτροφή χωρίς να χρειάζεται κάποια επιπλέον επεξεργασία. Ωστόσο, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, από τον βαμβακόσπορο μπορεί να παραχθεί βαμβακέλαιο καθώς επίσης και βαμβακόπιτα (είδος ζωοτροφής).

ΕΚΚΟΚΚΙΣΜΕΝΟ ΒΑΜΒΑΚΙ: Το δεύτερο προϊόν που προκύπτει από την εκκόκκιση του σύσπορου βάμβακος είναι το εκκοκκισμένο βαμβάκι. Πρόκειται για το απαλλαγμένο από ξένες ύλες προϊόν (φύλλα, σπόρο, διάφορες οργανικές ύλες κ.ά.) το οποίο πωλείται σε κλωστήρια μέσω εμπόρων ή απευθείας για την παραγωγή διαφόρων τύπων νήματος.

ΨΟΦΑΚΙΑ: Αποτελεί υποπροϊόν του εκκοκκισμένου βάμβακος, χωρίς αυτός ο χαρακτηρισμός να υποδεικνύει κατώτερη ποιότητα. Η διαφοροποίηση έγκειται στο μήκος της παραγόμενης ίνας, η οποία είναι κοντύτερη και κατ’ επέκταση διαφοροποιούνται και τα παραγόμενα υφάσματα. Τα ψοφάκια χρησιμοποιούνται κατά βάση για την παραγωγή πιο χοντρών νημάτων που καταλήγουν στον καταναλωτή επί παραδείγματος ως πανιά οικιακής χρήσης, τζιν κ.ά.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ: Από το 2012, η επιχείρηση δραστηριοποιείται και στον τομέα της εμπορίας δημητριακών. Ο κύριος όγκος δραστηριότητας αποτελείται από σκληρό σιτάρι, μαλακό σιτάρι και κριθάρι ενώ ταυτόχρονα, η εταιρεία επεκτείνεται σταθερά στο συγκεκριμένο πεδίο.

Εγκαταστάσεις

Τοποθεσία

Κυψέλη Ημαθίας – 59031

E-mail: gpcotton@otenet.gr
Τηλ.: 23310 99635-99657
Fax: 23310 99655

Χάρτης

adminHome Page